هند بر فناوری نانو برای قدرت بخشیدن به هوش مصنوعی و ابررایانهها شرط میبندد.
در یک گوشی هوشمند، ۲۰ میلیارد ترانزیستور وجود دارد که اندازه آنها از موی انسان هم کوچکتر است. این پیشرفت به ابررایانهها، محاسبات کوانتومی و بهویژه هوش مصنوعی کمک کرده و به ما این امکان را میدهد که محاسبات بیشتری را با مصرف انرژی و زمان کمتری انجام دهیم. ابیشک سینگ، معاون دبیر وزارت الکترونیک و فناوری اطلاعات هند (MeitY)، این موضوع را در سخنانی در نمایشگاه نانوالکترونیک در موسسه علوم هند (IISc) بنگلور بیان کرد. او درباره انقلابی که نانوتکنولوژی در زندگی ما ایجاد کرده و نحوه کوچکتر شدن دنیای فناوری صحبت کرد.
او گفت: “از طریق برنامه INUP و دیگر ابتکارات هوش مصنوعی، استارتاپها، کارآفرینان و پژوهشگران در حال حل مشکلات واقعی هستند و هند را به پیشرو در فناوریهای نوین تبدیل میکنند. با تلاشهای مؤسسات مهم مانند IISc بنگلور، IIT بمبئی و IIT دهلی، ما در حال ساخت یک اکوسیستم هستیم که هند را به عنوان رهبر این انقلاب حفظ میکند.”
در این نمایشگاه، نقش مهم مراکز نانو MeitY و نحوه پرورش نوآوری و آموزش نیروی کار نیمهرسانا با ۸۵,۰۰۰ نفر حرفهای نیز مورد توجه قرار گرفت.S. Krishnan، دبیر وزارت MeitY، گفت: “تقاضای هند برای نیمهرساناها که اکنون حدود ۴۵-۵۰ میلیارد دلار است، پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰۰-۱۱۰ میلیارد دلار برسد. افزایش تولید داخلی نه تنها نیازهای داخلی را برآورده میکند بلکه هند را به یک بازیگر کلیدی در صادرات جهانی نیمهرسانا تبدیل میکند.”
یکی از اولویتهای وزارتخانه این است که تلاشهای مختلف برای پیشبرد مأموریت نیمهرسانای هند را همراستا کند، که یکی از بزرگترین برنامههای یارانه و کمکمالی در جهان است. کریشنا اضافه کرد: “بیش از ۷۰ درصد از سرمایهگذاریها در تاسیسات نیمهرساناها از پول مالیاتدهندگان تأمین میشود و هر هندی در این مأموریت سهامدار است. ۲۰ درصد از نیروی کار طراحی نیمهرساناها در هند مستقر است.”
برای تسریع این روند، MeitY در حال گسترش طرح مشوقهای طراحی فراتر از استارتاپها و MSMEها است و به جذب استعدادهای جهانی و همکاری با سرمایهگذاران خطرپذیر برای گسترش طراحی و تولید نیمهرساناها توجه دارد.مراکز نانو که توسط MeitY در IISc بنگلور و IITها (بمبئی، مادراس، خاراکپور، گوهاتی و خاراکپور) تأسیس شدهاند، در حال پیشبرد برتری هند در رقابتهای فناوری عمیق و ایجاد نوآوریهای مهم در این حوزه هستند.
در نمایشگاه نانوالکترونیک در IISc بنگلور، این مراکز علمی تأثیر خود را با پیوند تحقیقات به کاربردهای عملی نشان دادند و نمایشهایی از دانشجویان این مراکز ارائه شد.این نمایشگاه به عنوان پلتفرمی برای بیش از ۷۰۰ نفر از رهبران صنعت، سیاستگذاران و دانشگاهیان عمل کرد تا فرصتهای همکاری برای تقویت اکوسیستم نانوالکترونیک هند را بررسی کنند.
نظرات کاربران