بازدید 26

رئیس سازمان فضایی هند (ISRO): «هیچ برنامه فضایی بدون الکترونیک ممکن نیست.»

رئیس سازمان فضایی هند (ISRO) گفت: «هیچ برنامه فضایی بدون الکترونیک ممکن نیست و فناوری نانو نقش بسیار مهم و قابل توجهی در اکتشافات فضایی ایفا می‌کند.» ISRO ابتکارات متعددی برای دستیابی به خودکفایی در زمینه الکترونیک و حسگرها آغاز کرده است و به بررسی پتانسیل تحقیقاتی برای کاربرد فناوری نانو در فضا، از جمله توسعه لباس‌های فضایی و نانوحسگرها، می‌پردازد. این توضیحات توسط رئیس ISRO، وی. نارایانان، در طی نمایشگاه مسیر نانوالکترونیک در IISc بنگالورو ارائه شد.

وی گفت که فناوری نانو می‌تواند به ویژه در مأموریت‌های پرواز فضایی با انسان کاربرد داشته باشد، از جمله توسعه لباس‌های فضایی، سیستم‌های کنترل محیطی و حمایت از زندگی، و همچنین استفاده از نانوجنراتورها برای برداشت انرژی. وی افزود که فناوری نانو می‌تواند در توسعه ساختارهای نانوی چندکاره شامل محافظت در برابر تشعشعات، محافظت حرارتی و برداشت انرژی نیز استفاده شود.

نارایانان ادعا کرد که ISRO ابتکارات متعددی برای توسعه کامپیوترهای مستقل و الکترونیک کنترلی داخلی انجام داده است، از جمله جایگزینی پردازنده‌های وارداتی با طراحی و ساخت VIKRAM1601 و VIKRAM3201 در هند. وی گفت که بیشتر مأموریت‌های ISRO بر اساس برنامه‌ریزی پیش می‌روند و اولین مأموریت بدون خدمه برای پروژه گگان‌یان در اواخر امسال پرتاب خواهد شد. او افزود که کار روی مأموریت‌های دیگری مانند چاندرایان-۴ و تأسیس ایستگاه فضایی در سال ۲۰۳۵ آغاز شده است.

به گفته نارایانان، هند که در برنامه‌های فضایی دیرتر شروع کرده بود، اکنون به خودکفایی در فناوری فضایی رسیده و حدود ۴۳۳ ماهواره از ۳۴ کشور را از خاک خود پرتاب و به مدار منتقل کرده است. وی اظهار داشت که ISRO حتی یک ماهواره را به کشورهای SAARC اهدا کرده است.وی همچنین اشاره کرد که عملیات اتصال و جدا کردن که با موفقیت انجام شد، کار آسانی نبود، زیرا باید با سرعت بالا و هماهنگی و همزمانی دقیق انجام می‌شد. نارایانان اظهار داشت که تلاش خواهد شد تا در جهت خودکفایی و دستیابی به “آتمانیربارتا” در فناوری فضایی کار شود.

رئیس ISRO گفت که هند سیستم پیشرانش کرایوژنیک C32 را توسعه داده است، زیرا فناوری کرایوژنیک به هند توسط کشورهای دیگر ارائه نشده بود. امروزه هند سه مرحله کرایوژنیک توسعه داده است.نارایانان همچنین در مورد اینکه هند به موفقیت در توسعه وسیله پرتاب نسل بعدی قابل استفاده مجدد دست یافته است، صحبت کرد که این نیز یکی از دستاوردهای بزرگ ISRO محسوب می‌شود. وسیله پرتاب نسل بعدی (NGLV) خانواده‌ای از وسایل پرتاب سه‌مرحله‌ای قابل استفاده مجدد با ظرفیت متوسط تا فوق سنگین است که در حال حاضر توسط ISRO در حال توسعه است. این خانواده از وسایل پرتاب قرار است سیستم‌های عملیاتی فعلی مانند PSLV و GSLV را جایگزین کند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1

پشتیبانی واتساپ هوش فعال